Circus Lane Mews

Edinburgh

This complex job was for the conversion of a former silversmith's workshop into a comfortable, contemporary two bedroom maisonette. Our proposals for this extremely tight site connect a ground floor flat into the vaulted space beneath, penetrating the vault below with glazed slots and light chutes giving light and ventilation to the lower spaces. Sitting within the beautiful, historic surroundings of Cirus Lane within Edinburgh’s New Town Conservation Area, our challenge was to unlock the potential of the internal spaces whilst preserving the sanctity of the Lane’s streetscape. 

Back to Buildings >>

circus lane 7.jpg

Awards

Edinburgh Architectural Association, Commendation, 2010

Saltire Housing Award, Commendation, 2010

Conversion of the Year, Scottish Home Awards, 2010

Architectural Excellence Award, Scottish Home Awards, 2010

Featured in the Scottish Government's 'Inspirational Projects' collection.

Team

Client : Private Client
Contractor : Inscape Joinery
Structural Engineers : David Narro Associates

Quantity Surveyors : Morham & Brotchie

Photographs : Andrew Lee

Back to Buildings >>