161 External View 01a.jpg

Coll Hotel

Coll Hotel is close to our hearts at WT Architecture so we feel very privileged to have worked on designs for a significant extension and alteration to the Hotel. The extension designs centre around taking a respectful approach to the existing Hotel building, with the mass of a new wing broken down into smaller elements subservient to the main Hotel form. 

The extension will provide space for a re-located public bar, lounge bar, restaurant, breakfast room and kitchen, freeing up space for new accessible, ground floor bedrooms within the original Hotel footprint. The new spaces will enjoy views out over the bay at Arinagour and provide options for light, airy spaces to make the most of the long summer nights and cosy bar spaces to while away the winter hours over a pint (or two).

Back to ‘In the Making’ >>

Team

Client : Coll Hotel

Quantity Surveyor : Morham & Brotchie, Oban

Contractor: HK Thorburn

Back to ‘In the Making’ >>