Newhaven Road 8.jpg

Newhaven Extension

Edinburgh

This small but intricate extension and rearrangement of an end of terrace house is defined by a curved zinc roof plate projecting out into the garden and opening the house up to the outside. The original building is cut into and carved out to let light deep in to the plan and create interlocking, open plan spaces. The new spaces incorporate living, dining, kitchen, bedroom & porch, designed for young family life. Completed 2008.

Back to Buildings >>

Newhaven Road 6.jpg

Awards

Edinburgh Architectural Association Small Project Award, 2009

Saltire Housing Award, Commendation, 2009

Featured in the Scottish Government's 'Inspirational Projects' collection.


Team

Client : Private Client

Contractor : DBS Construction

Structural Engineer : David Narro Associates

Quantity Surveyor : David Adamson Group

Photographer : Andrew Lee